Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Libanon zaznamenal najvyšší počet úmrtí od vypuknutia nákazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Libanon od 21. augusta zaviedol nové obmedzenia pohybu osôb po tom, ako sa denné počty nakazených v posledných týždňoch prudko zvýšili.

Bejrút 25. augusta (TASR) - V Libanone za posledných 24 hodín zaznamenali 12 nových úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované novým koronavírusom. Ide o najvyšší prírastok úmrtí od februára, keď v tejto blízkovýchodnej krajine potvrdili prvé prípady nákazy. Informovala o tom agentúra AFP.

Libanonské ministerstvo zdravotníctva v utorok oznámilo 532 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Celkový počet infikovaných v krajine dosiahol 13.687, z čoho 138 ľudí v spojitosti s nákazou zomrelo.

Libanon od 21. augusta zaviedol nové obmedzenia pohybu osôb po tom, ako sa denné počty nakazených v posledných týždňoch prudko zvýšili. K tomuto nárastu došlo po explózii v prístave v hlavnom meste Bejrút.

Úrady od piatku nariadili na obdobie dvoch týždňov zatvorenie trhovísk, nákupných centier, telocviční a plavární. V krajine takisto zaviedli nočný zákaz vychádzania, uviedla na svojej webovej stránke stanica BBC.

Pri explózii v bejrútskom prístave 4. augusta prišlo o život najmenej 180 osôb a približne 6000 utrpelo zranenia. O strechu nad hlavou prišlo zhruba 300.000 ľudí.

Libanonský minister zdravotníctva tento mesiac upozornil, že kapacita nemocníc v súvislosti s liečbou pacientov s koronavírusom sa napĺňa po tom, ako výbuch spôsobil preťaženie nemocníc a vyvolal nárast prípadov COVID-19.

Libanon už pred pandémiou trpel hlbokou hospodárskou krízou. Pandémia koronavírusu a výbuch v prístave situáciu ešte zhoršili.