Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Libanonská armáda strieľala po dvoch údajných izraelských dronoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Udalosť sa odohrala sa len niekoľko dní po tom, ako sa údajný izraelský dron zrútil v južnej časti Bejrútu, ktorý je baštou hnutia Hizballáh, zatiaľ čo ďalší vybuchol a zrútil sa v blízkosti prvého.

Bejrút 28. augusta (TASR) - Libanonská armáda strieľala v stredu na juhu krajiny po dvoch izraelských bezposádkových lietadlách, ktoré narušili libanonský vzdušný priestor. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na libanonskú tlačovú agentúru NNA a zdroj z prostredia bezpečnostných zložiek.

K incidentu došlo pri meste Mardžajún ležiacom v blízkosti libanonsko-izraelských hraníc. Izrael sa k incidentu bezprostredne nevyjadril.

Udalosť sa odohrala sa len niekoľko dní po tom, ako sa údajný izraelský dron zrútil v južnej časti Bejrútu, ktorý je baštou hnutia Hizballáh, zatiaľ čo ďalší vybuchol a zrútil sa v blízkosti prvého. Hizballáh to označil za akt agresie a sľúbil odvetu.

Aj libanonská armáda a vládni predstavitelia označili tieto incidenty za pokus o útok a porušenie zvrchovanosti krajiny. Vyhradili si právo na sebaobranu.