Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Líder republikánov McConnell zostáva v nemocnici

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Senátor McConnell zo štátu Kentucky je v Senáte už siedme volebné obdobie.

Washington 10. marca (TASR) - Líder republikánov v americkom Senáte Mitch McConnell sa po páde v hoteli vo Washingtone zotavuje z otrasu mozgu, uviedol jeho hovorca. Dodal, že McConnell zostane v nemocnici "niekoľko dní na pozorovanie a liečbu".

Senátor McConnell zo štátu Kentucky je v Senáte už siedme volebné obdobie. Má 81 rokov a je jedným z najstarších zákonodarcov Republikánskej strany. Od roku 2007 je lídrom republikánov v hornej komore Kongresu USA.

Zdroje strany pre médiá uviedli, že k McConnellovej nehode došlo v stredu večer vo Washingtone, keď bol na spoločenskom podujatí v hoteli Waldorf Astoria, kde sa potkol a spadol.

V rozhovore pre agentúru Associated Press z roku 2020 McConnell uviedol, že ako dieťa prekonal detskú mozgovú obrnu, kvôli ktorej bol menej pohyblivý ako iné deti rovnakého veku. Priznal, že doteraz má problémy s chôdzou po schodoch.

Podobný incident sa McConnellovi stal aj v roku 2019, keď zakopol a spadol vo svojom dome v americkom štáte Kentucky. Zlomil si ramennú kosť a podstúpil operáciu.

Hotel Waldorf Astoria vo Washingtone bol v rokoch 2012-22 súčasťou siete Trump International a počas pôsobenia Donalda Trumpa vo funkcii prezidenta USA bol obľúbený u republikánskych zákonodarcov, lobistov i zahraničných emisárov.