Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Lídra republikánov v Senáte McConnella hospitalizovali,spadol v hoteli

Líder republikánov v americkom Senáte Mitch McConnell. Foto: TASR/AP

Podobný incident sa McConnellovi stal aj v roku 2019, keď zakopol a spadol vo svojom dome v americkom štáte Kentucky. Zlomil si ramennú kosť a podstúpil operáciu.

Washington 9. marca (TASR) - Líder republikánov v americkom Senáte Mitch McConnell bol v stredu hospitalizovaný po tom, ako zakopol a spadol na hoteli vo Washingtone, uviedol senátorov hovorca Doug Andres. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

McConnell (81), ktorý je lídrom republikánov v Senáte od roku 2007, bol v hoteli vo Washingtone na súkromnej večeri. Jeho kancelária neposkytla bližšie informácie o jeho zdravotnom stave ani o tom, ako dlho môže v Senáte chýbať.

Podobný incident sa McConnellovi stal aj v roku 2019, keď zakopol a spadol vo svojom dome v americkom štáte Kentucky. Zlomil si ramennú kosť a podstúpil operáciu.

McConnell bol do Senátu prvýkrát zvolený v roku 1984. V januári sa stal najdlhšie slúžiacim lídrom republikánov v Senáte, keď prekonal dovtedajší rekord 16 rokov, píše AP.

Táto agentúra tiež pripomenula, že senátorovi v detstve diagnostikovali detskú obrnu a ochrnula mu noha, z čoho sa však dokázal zotaviť. Ako však sám nedávno priznal, trápia ho problémy s chôdzou po schodoch.

V Senáte Kongresu USA, v ktorom je priemerný vek 65 rokov, v súčasnosti chýba pre zdravotné problémy viacero senátorov.

Demokratická senátorka štátu Kalifornia Dianne Feinsteinová (89) bola minulý týždeň hospitalizovaná na liečbu pásového oparu. John Fetterman (53), demokratický senátor za Pensylvániu, utrpel počas minuloročnej predvolebnej kampane mozgovú príhodu, z ktorej sa stále zotavuje, napísala AP.

Absencie demokratických senátorov predstavujú výzvu pre lídra demokratov v Senáte Chucka Schumera, ktorý má v hornej komore Kongresu l dispozícii tesnú väčšinu v pomere 51:49, komentuje AP.