Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia v lietadle evakuovanom po vyhrážke bombu nenašla

Na archívnej snímke z 16. októbra 2014 Airbus 320 nemeckej leteckej spoločnosti Germanwings je odparkované na letisku v Kolíne nad Rýnom. Foto: TASR/AP/Frank Augstein

Pilot priviedol lietadlo na miesto na letisku, ktoré je určené pre podobné situácie.

Berlín 13. apríla (TASR) - Lietadlo nemeckej spoločnosti Germanwings v nedeľu evakuovali na letisku Kolín nad Rýnom-Bonn po vyhrážke o bombe na palube. Polícia však pri prehľadaní batožiny i samotného stroja pomocou psov nenašla žiadne výbušniny, informovali agentúry AP a Reuters.



Vyhrážku voči letu Germanwings č. 826 dostalo letisko e-mailom približne 15 minút pred plánovaným večerným odletom do talianskeho Milána. Kontrolná veža následne upozornila pilota stroja Airbus A320, ktorý v tom čase už roloval na dráhe.

Pilot priviedol lietadlo na miesto na letisku, ktoré je určené pre podobné situácie. Pasažieri a posádka stroj opustili. Podľa denníka Spiegel bolo na palube 132 ľudí, 126 cestujúcich a šiesti členovia posádky.

Germanwings oznámili, že cestujúcich dopravia do Milána iným lietadlom.

Germanwings, níznonákladová dcérska spoločnosť aerolínií Lufthansa, sú terčom pozornosti, odkedy jedno z ich lietadiel v marci havarovalo vo francúzskych Alpách. O život prišlo všetkých 150 ľudí na palube.