Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Lietadlo muselo núdzovo pristáť pri pokuse o vzlietnutie

V Magadanskej oblasti na ruskom Ďalekom východe vo štvrtok havarovalo lietadlo po tom, čo sa mu pri štarte nepodarilo nabrať dostatočnú výšku. Foto: PrtScr/Facebook

Lietadlo padlo približne z výšky desať metrov. Agentúra uvádza, že v čase nehody boli na letisku v meste Magadan priaznivé poveternostné podmienky.

Moskva 20. februára (TASR) - V Magadanskej oblasti na ruskom Ďalekom východe vo štvrtok havarovalo lietadlo po tom, čo sa mu pri štarte nepodarilo nabrať dostatočnú výšku, píše agentúra TASS, ktorá sa informáciu dozvedela od miestneho hovorcu ministerstva pre mimoriadne situácie.

"Lietadlo núdzovo pristálo pri pokuse o vzlietnutie. Na palube bolo 14 ľudí, vrátane dvoch členov posádky. Dvaja ľudia boli zranení a hospitalizovaní," uviedol hovorca, pričom bližšie nešpecifikoval, ako vážne tieto zranenia boli.



Podľa úvodných správ lietadlo padlo približne z výšky desať metrov. Agentúra uvádza, že v čase nehody boli na letisku v meste Magadan priaznivé poveternostné podmienky.

Haváriu lietadla v Magadane spôsobil pravdepodobne pilot


Haváriu lietadla v Magadanskej oblasti na ruskom Ďalekom východe spôsobila s najväčšou pravdepodobnosťou chyba pilota, informuje agentúra TASS, pričom sa odvoláva na orgány činné v trestnom konaní.

"Podľa predbežných informácií lietadlo prešlo predletovou kontrolou a všetkými potrebnými prípravami, pričom sa nezistili žiadne problémy. Táto informácia je momentálne predmetom overovania," uviedol zdroj pre agentúru. Druhou možnou príčinou nehody na letisku v Magadane mohlo byť podľa vyšetrovacích orgánov technické zlyhanie stroja.

Podľa tlačového oddelenia ruského ministerstva zahraničných vecí išlo o lietadlo typu Antonov An-2. To chvostom narazilo do zeme pri štarte a následne muselo núdzovo pristáť z výšky približne desať metrov.

Na palube bolo 14 ľudí, z toho dvaja alebo traja členovia posádky. Podľa aktualizovaných informácií bolo zranených a hospitalizovaných sedem ľudí.