Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Lietadlo pristávajúce v Bejrúte zasiahla zablúdená guľka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Letisko Rafíka Harírího sa nachádza v južnej časti Bejrútu, ktorú zväčša kontroluje šiitské militantné hnutie Hizballáh.

Bejrút 10. novembra (TASR) - Zablúdená guľka zasiahla vo štvrtok na letisku v libanonskej metropole Bejrút pristávajúce lietadlo. Uviedli to predstavitelia letiska, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

"Lietadlo bolo pri pristávaní zasiahnuté zablúdenou guľkou. Dopadla blízko prvého radu v biznis triede," povedal predstaviteľ Medzinárodného letiska Rafíka Harírího v Bejrúte. Dodal, že pri incidente sa nikto nezranil a udalosť vyšetruje polícia.

Na palube lietadla spoločnosti Middle East Airlines sa nachádzala aj libanonská poslankyňa Pola Yakowbyanová. Tá v príspevku na sociálnej sieti Twitter napísala, že "problematiku nekontrolovaných zbraní a zablúdených guliek" treba vyriešiť. Na Twitteri zdieľala aj fotografiu zobrazujúcu dieru v trupe lietadla.

Letisko Rafíka Harírího sa nachádza v južnej časti Bejrútu, ktorú zväčša kontroluje šiitské militantné hnutie Hizballáh, píše DPA.

V Libanone je streľba do vzduchu s ostrou muníciou bežná počas svadieb či pohrebov. Tento zvyk kritizujú mnohí libanonskí predstavitelia a aktivisti, keďže niekoľko ľudí po takejto streľbe v minulosti zahynulo.

Štvrtkový incident na bejrútskom letisku nie je ojedinelý. Zablúdené projektily tam však zvyčajne zasahujú zaparkované lietadlá, vysvetľuje DPA.