Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Lisicyn: Najnovšia vlna nákazy koronavírusom v Rusku je na ústupe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ak sa epidemiologická situácia zlepší, zdravotnícki pracovníci zapojení do boja proti nákaze sa podľa starostu Moskvy vrátia k poskytovaniu ambulantnej starostlivosti.

Moskva 19. júla (TASR) - Najnovšia vlna nákazy novým koronavírusom v Rusku je na ústupe, vyhlásil v pondelok Fiodor Lisicyn, popredný špecialista Virologického ústavu Národného výskumného centra pre epidemiológiu a mikrobiológiu akademika Nikolaja Gamaleju.

Lisicyn pre televíziu Rossija 24 uviedol, že vlna, ktorá zasiahla Rusko "túto jar, je skutočne na ústupe", a platí to aj pre metropolu Moskva. "Počet prípadov ustavične klesá už niekoľko dní," konštatoval Lisicyn.

Ako poznamenala agentúra TASS, podľa federálneho krízového centra pre boj proti koronavírusu Rusko doteraz zaznamenalo 5.982.766 prípadov nákazy, 5.359.995 ľudí sa uzdravilo a 149.138 zomrelo.

Starosta Moskvy Sergej Sobianin v pondelok potvrdil, že počet nových prípadov a hospitalizácií v meste naďalej klesá. Ak sa epidemiologická situácia zlepší, zdravotnícki pracovníci zapojení do boja proti nákaze sa podľa neho vrátia k poskytovaniu ambulantnej starostlivosti.

Moskva je v Rusku na prvom mieste, čo sa týka počtu prípadov nákazy koronavírusom. Od začiatku pandémie hlavné mesto zaznamenalo 1.467.142 prípadov, z toho 4007 za posledných 24 hodín. Celkovo sa 1.288.984 ľudí uzdravilo a 24.484 zomrelo.