Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Lístky ná pápežovú omšu vo Filadelfii sa rozchytali za 30 sekúnd

Na archívnej snímke pápež František Foto: TASR/AP/Massimo Pinca

Distribúcia lístkov cez internet sa začala v stredu o 20.00 h miestneho času.

Filadelfia 10. septembra (TASR) - Len za 30 sekúnd sa rozchytalo všetkých 10.000 lístkov na omšu, ktorú bude pápež František slúžiť počas návštevy USA v meste Filadelfia. Oznámila to dnes televízia CNN s odvolaním sa na usporiadateľov.

Distribúcia lístkov cez internet sa začala v stredu o 20.00 h miestneho času. Každý záujemca si mohol objednať maximálne štyri voľné vstupenky na omšu pod holým nebom, ktorá sa uskutoční 27. septembra. O niekoľko hodín neskôr sa však už prvé objavili v ponuke portálu eBay za 99,99-450 dolárov.

Podobne sa na internete kupčí napríklad aj s lístkami na vlaky do Filadelfie v čase pápežovej návštevy, ktoré sa podľa CNN predávajú až za 40 dolárov, teda štvornásobok ich nominálnej hodnoty, či s ubytovaním, keď dvojizbový apartmán sa ponúka za 7000 dolárov za noc.

František pricestuje na svoju prvú návštevu USA 22. septembra. O dva dni neskôr sa ako vôbec prvý pápež prihovorí k spoločnému zasadnutiu oboch komôr Kongresu. Pápež sa pred návratom do Vatikánu zastaví ešte v New Yorku a vo Filadelfii.