Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Litovské úrady organizujú valentínsku kampaň Seniori idú na rande

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Primárnym cieľom je nájsť si priateľa, a nie nevyhnutne romantický vzťah.

Vilnius 13. februára (TASR) - V Litve sa v stredu - na sviatok sv. Valentína - začína kampaň "Seniori idú na rande", ktorú organizuje litovský Národný inštitút pre sociálnu integráciu. V rámci pilotnej verzie pôjde o stretnutia v štyroch litovských mestách, ktorých cieľom je nadviazanie nových priateľstiev medzi seniormi.

Ako v utorok informoval spravodajský web LRT, prvé rande pre seniorov sa uskutočnia v mestách Vilnius, Kaunas, Klaipéda a Panevéžys. Zoznamovanie sa uskutoční pomocou obľúbenej metódy "speed dating", keď sa vedie niekoľkominútový rozhovor s inou osobou. Primárnym cieľom je nájsť si priateľa, a nie nevyhnutne romantický vzťah.

Podľa tímu seniorov práve tento formát pomáha spoznať nových ľudí, nájsť spoločné záujmy a zmeniť spočiatku rozpačitú atmosféru na príjemnú a dobrú náladu.

Účasť na podujatiach Seniori idú na rande je bezplatná a všetci účastníci budú pohostení šálkou kávy.

Jedným z cieľov Národného inštitútu pre sociálnu integráciu v programe Seniori je podporovať aktívny kultúrny a spoločenský život seniorov a nadväzovanie nových priateľstiev vo vyššom veku.

Ako vysvetlila Rugilé Bitautaité z tohto inštitútu, organizátori chcú inšpirovať seniorov, aby častejšie pozývali na "rande" dávno stratených priateľov, susedov alebo bývalých kolegov; povzbudiť staršie ženy, aby si zorganizovali susedské stretnutia; alebo vnučky, aby vzali na rande svojho starého otca.