Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Litovský parlament hlasovaním odobril reorganizovanú vládu

Na archívnej snímke Salius Skvernelis. Foto: TASR/AP

Za novú vládu sa vyslovilo 75 poslancov, 27 hlasovali proti a siedmi ďalší sa hlasovania zdržali.

Vilnius 20. augusta (TASR) - Poslanci litovského parlamentu odobrili v utorok hlasovaním reorganizovanú vládu premiéra Sauliusa Skvernelisa. Informoval o tom na svojej webstránke lrt.lt litovský verejnoprávny rozhlas a televízia (LRT).

Za novú vládu sa vyslovilo 75 poslancov, 27 hlasovali proti a siedmi ďalší sa hlasovania zdržali. Odobrenie parlamentu Skvernelisov kabinet potreboval pre zmeny na ministerských postoch.

Litovská vládna koalícia prešla začiatkom júla reorganizáciou, pri ktorej bola rozšírená z dvoch na štyri strany a zabezpečila si tak v 141-člennom parlamente väčšinu 75 kresiel.

V súlade s vtedy podpísanou novou koaličnou dohodou došlo aj k zmene na troch ministerských postoch. Novým ministrom dopravy sa stal Jaroslav Narkevič, ministerkou pre komunikáciu sa stala Rita Tamašuniene a novým ministrom poľnohospodárstva Andrius Palionis.

Noví ministri zložili krátko po hlasovaní prísahu v jednokomorovom litovskom parlamente (Seimas), informuje litovská verzia spravodajského portálu Delfi.