Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Litovské médiá obmedzia šírenie konšpirácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Prejavujeme solidaritu so štátom a občanmi spoločným úsilím zabrániť šíreniu nepodložené dezinformácie šírené antivaxermi, uviedol šéf litovskej asociácie on-line médií Marcinkus.

Vilnius 20. októbra (TASR) - Najväčšie litovské spravodajské portály v stredu oznámili, že v snahe obmedziť šírenie konšpiračných teórií rušia možnosť pridávania príspevkov v diskusiách pod článkami na tému koronavírusovej pandémie. Informuje o tom agentúra AFP.

"Prejavujeme solidaritu so štátom a občanmi spoločným úsilím zabrániť šíreniu nepodložené dezinformácie šírené antivaxermi," uviedol pre AFP šéf litovskej asociácie on-line médií Arnas Marcinkus. Zároveň dodal, že úspech očkovacej kampane musí byť spoločným záujmom všetkých, vrátane vlády a médií. "Všetci musíme hľadať riešenia, ako sa dostať z pandémie," uzavrel.

Približne 71 percent dospelých občanov v krajine s 2,8- miliónmi obyvateľov je plne zaočkovaných proti koronavírusu, čo je viac ako u mnohých krajín strednej a východnej Európy.

Počet infikovaných však začal v posledných dňoch prudko rásť. Ako pripomína AFP, v októbri schválil litovský parlament odmenu vo výške 100 eur pre ľudí nad 75 rokov, ktorí sa dajú očkovať.