Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na letisku vo Vilniuse postavili vianočný stromček zo zhabaných vecí

Ilustračná fotka Foto: TASR/AP

Letisko vo Vilniuse podľa oficiálnych údajov zverejnených na jeho webstránke odbavilo dosiaľ v tomto roku 4,6 milióna pasažierov.

Vilnius 13. decembra (TASR) - Zamestnanci letiska v litovskom hlavnom meste Vilnius postavili vo štvrtok v odletovej hale vianočný stromček vyrobený výlučne zo skonfiškovaných nožov, hračkárskych zbraní a obdobných predmetov. Cestujúcim sa rozhodli týmto pomerene ostrým spôsobom pripomenúť, že bezpečnosť je prvoradá, informovala agentúra AFP.

Jeden a pol metra vysoký stromček je šikovne postavený i vyzdobený pomocou predmetov, ktoré cestujúcim zhabali zriadenci letiska pri kontrolách.

"Nože, nožnice, zapaľovače, žiletky a akékoľvek iné druhy nebezpečných predmetov - na tomto stromčeku sú všetky z nich," povedal AFP hovorca letiska Tadas Vasiliauskas.

"Ak si neželáte, aby nejaké z vašich osobných, no zakázaných, vecí skončili na našom budúcoročnom vianočnom strome, radšej si ešte pred tým, ako sa budete baliť na ďalší let, skontrolujete obmedzenia batožiny," dodal.

Letisko vo Vilniuse podľa oficiálnych údajov zverejnených na jeho webstránke odbavilo dosiaľ v tomto roku 4,6 milióna pasažierov.