Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Lode v Ománskom zálive hlásili stratu kontroly

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Britský vojenský úrad pre Námorné obchodné operácie o niekoľko hodín neskôr varoval pred potenciálnym únosom lode pri pobreží Spojených arabských emirátov.

Dubaj 3. augusta (TASR) - Najmenej štyri lode pri pobreží Spojených arabských emirátov v utorok vyslali signál, že za nejasných okolností stratili kontrolu nad riadením. Informovala o tom agentúra AP.

Ropné tankery Queen Ematha, Golden Brilliant, Jag Pooja a Abyss vyslali v takmer rovnakom čase pomocou systémov automatickej identifikácie signál "plavidlo je neovládateľné". Vyplýva to z dát, ktoré sú verejne dostupné na portáli MarineTraffic.com. Tento signál podľa AP väčšinou znamená, že "plavidlo stratilo kontrolu a je neschopné manévrovať".

Britský vojenský úrad pre Námorné obchodné operácie (UKMTO) o niekoľko hodín neskôr varoval pred "potenciálnym únosom" lode pri pobreží Spojených arabských emirátov, neďaleko prístavu Fudžajra.

Piata flotila americkej armády na Blízkom východe ani britské ministerstvo obrany incident nekomentovali. Spojené arabské emiráty tiež nepotvrdili, že v oblasti pri prístave Fudžajra sa odohráva mimoriadna situácia. Agentúra AP ale informovala o tom, že podľa údajov servera FlightRadar24.com lietal nad spomínanou oblasťou stroj Ománskeho kráľovského vojenského letectva.