Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ľudia vo viacerých krajinách protestujú proti vojne

Demonštranti sa v sobotu 26. februára 2022 zúčastňujú na demonštrácii proti vojenskej intervencii Ruska na Ukrajine vo švajčiarskom Berne. Foto: TASR/AP

Viac ako 100 demonštrantov na Taiwane protestovalo pred budovou úradu, ktorý na Taiwane zastupuje Ruskú federáciu.

Tokio 26. februára (TASR) - Ukrajinci žijúci v zahraničí a obyvatelia viacerých krajín sveta vyšli v sobotu do ulíc, aby sa pripojili k zhromaždeniam namiereným proti vojne. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA.

Niekoľko Ukrajincov žijúcich v Japonsku sa v sobotu zhromaždilo na viacerých miestach v hlavnom meste Tokio. Účastníci týchto zhromaždení skandovali "Zastavte vojnu!" a "Mier Ukrajine!". Takisto držali bannery s nápismi, ktoré žiadali ukončenie vojny. Niektorí z nich mávali ukrajinskými zástavami.

Protestujúci v Taiwane, 26. februára 2020.
Foto: TASR/AP


Viac ako 100 demonštrantov na Taiwane protestovalo pred budovou úradu, ktorý na Taiwane zastupuje Ruskú federáciu, píše AP. Účastníci skandovali "Stojíme pri Ukrajine" a "Sláva Ukrajine".

Demonštrácie sa konali aj v hlavnom meste Spojeného kráľovstva Londýn, píše DPA.

Na snímke demonštranti s ukrajinskou vlajkou počas protestu pred Downing Street v Londýne v piatok 25. februára 2022.
Foto: TASR


Fínska verejnoprávna televízia YLE v sobotu na Twitteri oznámila, že protesty na podporu Ukrajiny sa konajú aj na viacerých miestach vo Fínsku. Používatelia tejto sociálnej siete (Twitter) informovali o protestných zhromaždeniach, ktoré sa konajú v ich krajinách.