Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Luxusný parížsky byt návrhára Lagerfelda vydražili za 10 miliónov eur

Na archívnej snímke Karl Lagerfeld. Foto: TASR/AP

Byt na nábreží Quai Voltaire má rozlohu 260 metrov štvorcových a výhľad na rieku Seina, múzeum Louvre a Tuilerijskú záhradu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 27. marca (TASR) - Luxusný parížsky byt módneho návrhára Karla Lagerfelda bol vydražený za 10 miliónov eur, pričom aukcia - a hľadanie nového majiteľa - trvala iba 19 minút, informoval denník Le Parisien.

Byt na nábreží Quai Voltaire má rozlohu 260 metrov štvorcových a výhľad na rieku Seina, múzeum Louvre a Tuilerijskú záhradu. Predal sa za takmer dvojnásobok odhadovanej základnej ceny - 5,3 milióna eur. Meno nového majiteľa nie je známe.

Byt sa nachádza v budove pochádzajúcej z roku 1694, ale štýl bytu je futuristický. Nie sú tam žiadne parkety, len podlaha zo živice a sivého betónu. Obývacia izba má 120 metrov štvorcových a sú v nej veľké osvetlené police na knihy. V kúpeľni je veľká biela vaňa, kuchyni zasa ako materiál dominuje nerez. Šatňa má rozlohu 50 metrov štvorcových.

Z Nemecka pochádzajúci Lagerfeld, ktorého veľkolepé kreácie a prehliadky pre módne domy Chanel, Fendi a jeho vlastnú značku mali hlboký vplyv na svet módy, žil v tomto byte približne 10 rokov - až do februára 2019, keď vo veku 85 rokov zomrel.

Jeho kancelária a knižnica v Latinskej štvrti Paríža sú teraz otvorené pre verejnosť ako kníhkupectvo a priestor na spoločenské podujatia.