Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Lajčák je poctený úlohou, ktorá mu bola zverená

Na snímke Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Martin Baumann

Teší sa na prácu so zástupcami Srbska a Kosova, vedúcimi predstaviteľmi Srbska a Kosova či vedúcimi predstaviteľmi Európskej únie v úzkej spolupráci so Spojenými štátmi.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Bývalý šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák je poctený tým, že mu bola zverená úloha osobitného predstaviteľa Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu. Uviedol to na sociálnej sieti.

O vymenovaní Miroslava Lajčáka za osobitného predstaviteľa Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu si môžete prečítať viac tu.

"Západný Balkán bol vždy môjmu srdcu blízky počas toho, ako som v tomto regióne a s týmto regiónom pracoval. Som poctený tým, že mi bola zverená tak dôležitá úloha," povedal exminister zahraničných vecí a európskych záležitostí. Dodal, že sa teší na prácu so zástupcami Srbska a Kosova, vedúcimi predstaviteľmi Srbska a Kosova či vedúcimi predstaviteľmi Európskej únie v úzkej spolupráci so Spojenými štátmi.