Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Macedónsko neposkytlo precízne údaje o kosovských obetiach z Kumanova

Kosovský minister vnútra Skender Hyseni, archívne foto Foto: TASR/AP

Kosovský minister vnútra Skender Hyseni sa na pôde príslušného parlamentného výboru v Prištine vyjadril, že Macedónsko si zahráva s číselnými údajmi o počte obetí,

Priština 18. mája (TASR) - Kosovský minister vnútra Skender Hyseni obvinil dnes Macedónsko, že ešte stále neposkytlo Prištine precízne informácie o kosovských občanoch, ktorí prišli o život pri nedávnom zásahu tamojších bezpečnostných zložiek v Kumanove.

Šéf rezortu vnútra sa na pôde príslušného parlamentného výboru v Prištine vyjadril, že Macedónsko si zahráva s číselnými údajmi o počte obetí, vyplýva zo správy tlačovej agentúry APA.


Podľa pôvodných oficiálnych informácií z Macedónska prišlo pri policajnej operácii popri viacerých ochrancoch poriadku o život 14 členov ozbrojenej skupiny. Macedónska polícia medzičasom počet obetí zásahu korigovala smerom nadol, a to na desať.

Z 30 zadržaných ozbrojencov by podľa skorších informácií mali 23 pochádzať z Kosova.

Špeciálna kosovská prokuratúra sa od uplynulého piatka venuje vyšetrovaniu zrážok medzi príslušníkmi útvarov macedónskej polície osobitého určenia a ozbrojenou skupinou etnických Albáncov, ku ktorým došlo v Kumanove na severe Macedónska v dňoch 9.-10. mája.