Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Expremiér Gruevski dostal dva roky za nákup luxusného auta

Nikola Gruevski, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Expremiéra odsúdili na základe dôkazov z audiomateriálu získaného počas rozsiahleho podvodného škandálu, ktorý sa prevalil v roku 2015 a prispel k zániku jeho vlády.

Skopje 23. mája (TASR) - Bývalého macedónskeho premiéra Nikolu Gruevského odsúdili v stredu na dva roky odňatia slobody v prípade nezákonného ovplyvňovania úradníkov na ministerstve vnútra pri nákupe luxusného nepriestrelného služobného vozidla. Informovala o tom agentúra AP.

Macedónsky trestný súd v stredu uviedol, že Gruevski, ktorý bol v rokoch 2006-16 macedónskym premiérom, ovplyvňoval v roku 2012 úradníkov pri nákupe svojho luxusného auta značky Mercedes v odhadovanej hodnote 600.000 eur.

Gruevski (47) sa čítania verdiktu na pôde súdu v stredu nezúčastnil. Na slobode zostane až do svojho odvolania, dodala AP.

Expremiéra odsúdili na základe dôkazov z audiomateriálu získaného počas rozsiahleho podvodného škandálu, ktorý sa prevalil v roku 2015 a prispel k zániku jeho vlády. Sudca rozhodol, že zvukový materiál bude akceptovaný ako dôkaz vo verejnom záujme.