Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Macron a Putin rokovali o situácii v Líbyi a boji proti terorizmu

Zľava francúzsky prezident Emanuel Macron a napravo ruský prezident Vladimir Putin, archívna foto. Foto: TASR/AP

Emmanuel Macron presadzuje v posledných mesiacoch politiku zbližovania medzi Ruskom a Francúzskom, pričom Putinovi vychádza v ústrety vo viacerých sporných otázkach vrátane situácie na Ukrajine.

Paríž 26. júna (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron je presvedčený, že v kľúčových oblastiach, a to najmä v otázke situácie v Líbyi, dôjde vo vzťahoch s Ruskom k pokroku, napísala v piatok agentúra AFP.

"Macron je presvedčený, že sa nám s Ruskom podarí dosiahnuť pokrok v celom rade otázok," uviedol podľa AFP nemenovaný vysokopostavený predstaviteľ kancelárie francúzskeho prezidenta po videorozhovore Macrona s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Macron presadzuje v posledných mesiacoch politiku zbližovania medzi Ruskom a Francúzskom, pričom Putinovi vychádza v ústrety vo viacerých sporných otázkach vrátane situácie na Ukrajine, čo nie je pochuti niektorým ďalším členským štátom EÚ.

Obaja štátnici sa počas rozhovoru okrem situácie v Líbyi venovali aj problematike kontroly zbrojenia a spoločného postupu v boji proti terorizmu. Ruský prezident tiež pozval svojho francúzskeho náprotivka, ktorého nazval svojím "drahým priateľom", na štátnu návštevu Ruska.