Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Macron: Putinove podmienky na zastavenie paľby sú neprijateľné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Vojnu na Ukrajine označil francúzsky prezident za ľudskú, politickú a humanitárnu tragédiu, ktorá povedie k úplne novej štruktúre Európy.

Paríž 10. marca (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok vyhlásil, že podmienky ruského prezidenta Vladimira Putina na zastavenie paľby na Ukrajine nie sú prijateľné pre nikoho. Informuje o tom TASR na základe správy americkej televízie CNN.

"V najbližších hodinách či dňoch neočakávam nijaké diplomatické riešenie situácie," povedal Macron novinárom pred summitom EÚ vo francúzskom Versailles, ktorý sa má zaoberať ruskou inváziou na Ukrajinu, rastúcimi cenami energií a znížením závislosti od ruského plynu a ropy.

Macron dodal, že zastavenie paľby považuje v najbližších hodinách za nerealistické. Vojnu na Ukrajine označil za ľudskú, politickú a humanitárnu tragédiu, ktorá povedie k úplne novej štruktúre Európy.

V súvislosti so stredajším útokom ruskej armády na detskú nemocnicu v Mariupole vyjadril svoje znepokojenie a dodal, že k "podobným humanitárnym tragédiám došlo viackrát" od začiatku ruskej invázie.