Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Maďarsko nešpekuluje, či kauza Szájer bola akciou tajných služieb

József Szájer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Szájera zadržala bruselská polícia piatok (27. 11.) večer počas zásahu voči účastníkom nedovolenej homosexuálnej párty, ktorí porušili epidemiologické opatrenia.

Budapešť 3. decembra (TASR) - Maďarská vláda nedisponuje informáciami, a preto nechce ani špekulovať o tom, či kauza poslanca Európskeho parlamentu (EP) Józsefa Szájera súvisiaca s účasťou na homosexuálnom podujatí počas epidemiologického zákazu vychádzania v Bruseli bola akciou tajných služieb, prípadne pomstou za to, že Maďarsko vetovalo rozpočet Európskej únie. Povedal to vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Na pravidelnej tlačovej konferencii Gulyás ku kauze zopakoval vyjadrenie premiéra Viktora Orbána, že Szájer vzdaním sa mandátu poslanca EP a vystúpením z vládnej strany Fidesz urobil jediné správne rozhodnutie. Dodal, že jeho 30-ročnú politickú činnosť kabinet uznáva.

Szájera zadržala bruselská polícia piatok (27. 11.) večer počas zásahu voči účastníkom nedovolenej homosexuálnej párty, ktorí porušili epidemiologické opatrenia. Po neúspešnom pokuse o útek sa europoslanec pri zadržaní políciou odvolal na svoju imunitu.


Spravodajca TASR Ladislav Vallach