Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Maďarská ministerka spravodlivosti Vargová sa nakazila koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

V Maďarsku doposiaľ zaznamenali 48.757 potvrdených prípadov a 1211 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19.

Budapešť 21. októbra (TASR) - Maďarská ministerka spravodlivosti Judit Vargová v utorok oznámila, že mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Priznala tiež, že sa u nej prejavili mierne respiračné príznaky. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

"Od dnešného dňa som v domácej karanténe spoločne so svojou rodinou. Pracujem z domu a nezúčastním sa rokovania vlády," napísala Vargová na Facebooku.

Vargová, ktorá sa pravidelne zúčastňuje rokovaní v Bruseli s lídrami ostatných členských krajín EÚ, neuviedla, kde sa mohla koronavírusom nakaziť alebo či sa v poslednom čase stretla s inými vládnymi predstaviteľmi vrátane premiéra Viktora Orbána.

V Maďarsku doposiaľ zaznamenali 48.757 potvrdených prípadov a 1211 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19.

Aktuálne je nakazených 32.909 osôb. V nemocničnom ošetrení je 1960 chorých, z nich 197 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V utorok tam potvrdili 989 nových prípadov nákazy a 38 úmrtí, čo je od vypuknutia pandémie vôbec najvyšší počet úmrtí za jeden deň.

Komerčná televízia RTL Klub v pondelňajších správach pripomenula, že v druhej vlne pandémie koronavírusu je Maďarsko v počte denných úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 v Európskej únii na treťom mieste za Českom a Rumunskom.