Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Maďarská polícia cez víkend riešila 142 prípadov porušenia opatrení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Novým druhom koronavírusu sa za posledný deň v Maďarsku nakazilo 702 ľudí.

Budapešť 28. septembra (TASR) - Maďarská polícia riešila počas uplynulého víkendu 142 prípadov nedodržiavania povinných epidemiologických opatrení v boji proti šíreniu nového druhu koronavírusu. Informoval o tom v pondelok v Budapešti operačný štáb.

Policajný člen operačného centra krízového štábu Róbert Kiss uviedol, že v 45 prípadoch museli hliadky zasahovať v prostriedkoch hromadnej dopravy, kde ľudia porušovali povinnosť zakrývania tváre rúškami. V piatich prípadoch sa riešilo porušenie epidemiologických nariadení v súvislosti hudobnými tanečnými podujatiami, uviedla internetová stránka komerčnej televízie ATV.

Policajti podľa Kissa priebežne preverujú dodržiavanie povinnej domácej karantény, počas posledného víkendu to urobili v 36.104 prípadoch. Trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy iniciovala polícia doposiaľ v 140 prípadoch.

Novým druhom koronavírusu sa za posledný deň v Maďarsku nakazilo 702 ľudí, čím počet aktuálne nakazených dosiahol už 18.815. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 13 pacientov - počet obetí tak dosiahol 749. V povinnej domácej karanténe je 24.017 osôb.







(spravodajca TASR Ladislav Vallach)