Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Maďarská vláda mailom vyzýva ľudí, aby sa dali zaočkovať treťou dávkou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prosíme občanov, ktorí dostali druhú dávku očkovacej látky pred vyše štyrmi mesiacmi, aby sa dali zaočkovať aj treťou dávkou, píše sa v e-maile rozosielanom občanom.

Budapešť 24. novembra (TASR) - Maďarská vláda rozosiela e-maily, v ktorých vyzýva občanov, aby sa nechali zaočkovať aj treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Mailovú výzvu dostávajú obyvatelia zaregistrovaní na očkovanie proti covidu, informoval v stredu spravodajský server portfolio.hu.

"V Maďarsku je na vzostupe štvrtá vlna koronavírusovej pandémie a nákaza novým druhom koronavírusu sa rýchlo šíri. Prosíme občanov, ktorí dostali druhú dávku očkovacej látky pred vyše štyrmi mesiacmi, aby sa dali zaočkovať aj treťou dávkou," píše sa v e-maile rozosielanom občanom maďarskou vládou.

Od začiatku pandémie zaznamenali v Maďarsku už vyše 1,032 milióna infikovaných a 33.343 úmrtí.

Z vyše šesť miliónov zaočkovaných dostalo v Maďarsku dve dávky vakcíny proti covidu 5,8 milióna osôb a tretiu dávku podali 1,9 milióna ľuďom. Od tohto pondelka do nedele aktuálne prebieha očkovací týždeň, počas ktorého od 07.00 do 19.00 h očkujú aj bez registrácie občanov v nemocničných očkovacích strediskách, v obciach aj v lekárskych ambulanciách.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)