Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Maďarská vláda zverejnila na Facebooku videokampaň proti kvótam

Migranti sediaci na Východnej železničnej stanici v Budapešti, archívne foto. Foto: TASR – Ladislav Vallach

V polminútovom videozázname moderátor upozorňuje, že na územie únie vstupuje nekontrolovane každých 12 sekúnd jeden migrant, pričom nie je známe, koľkí z nich môžu byť maskovaní teroristi.

Budapešť 3. decembra (TASR) - Kampaň namierenú proti povinnému prerozdeľovaniu utečencov do krajín Európskej únie zverejnila dnes na Facebooku maďarská vláda. V polminútovom videozázname moderátor upozorňuje, že na územie únie vstupuje nekontrolovane každých 12 sekúnd jeden migrant, pričom nie je známe, koľkí z nich môžu byť maskovaní teroristi.

Vo videu sa konštatuje, že povinné kvóty, v zmysle ktorých by malo byť prerozdelených 160.000 prisťahovalcov, Maďarsko odmieta.

"Vláda spúšťa informačnú kampaň v súvislosti s prisťahovaleckými kvótami. Jej cieľom je poukázať na riziká povinného prisťahovalectva. Postojom vlády je, že kvóty prispejú k rastu teroristickej hrozby a ohrozujú našu kultúru. Maďari majú právo rozhodnúť, koho prijmú a s kým by chceli žiť spolu," píše sa na Facebooku.

A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet...

Posted by Magyarország Kormánya on Thursday, December 3, 2015