Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Maďarskí vojaci sa v poriadku vrátili z Afganistanu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dve lietadlá Airbus A319 maďarských ozbrojených síl pristáli v noci na 59. leteckej základni Dezsőa Szentgyörgyiho v Kecskeméte.

Budapešť 26. augusta (TASR) - Príslušníci maďarskej armády, ktorí sa zúčastnili na evakuačných úlohách v Afganistane, sa v noci zo stredy na štvrtok v poriadku vrátili do vlasti, informoval rezort obrany.

Veliteľ maďarských ozbrojených síl Romulusz Ruszin-Szendi na Facebooku uviedol, že maďarskí vojaci špeciálnej operačnej jednotky sa vrátili po úspešnom splnení evakuačných úloh.

Dve lietadlá Airbus A319 maďarských ozbrojených síl pristáli v noci na 59. leteckej základni Dezsőa Szentgyörgyiho v Kecskeméte.

O detailoch evakuačnej misie budú informovať vo štvrtok minister obrany Tibor Benkő a veliteľ armády.

Afganské militantné hnutie Taliban obsadilo 15. augusta hlavné mesto Kábul a prevzalo moc v Afganistane. Desaťtisíce ľudí sa odvtedy snažia dostať z tejto stredoázijskej krajiny do zahraničia. Západné krajiny začali s evakuačnými letmi pre svojich diplomatov, občanov a afganských spolupracovníkov, pričom sa naliehavo snažia evakuovať ľudí z krajiny pred 31. augustom.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)