Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Dištančné vyučovanie na maďarských stredných školách bude pokračovať

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Furcoň

Od 26. decembra prebieha v Maďarsku očkovanie proti novému druhu koronavírusu vakcínou konzorcia Pfizer/BioNTech.

Budapešť 7. januára (TASR) – Vzhľadom na pokračujúcu nepriaznivú epidemiologickú situáciu a neistotu ohľadom infekčnejšieho nového variantu koronavírusu, ktorý sa prvýkrát objavil vo Veľkej Británii, maďarská vláda s veľkou pravdepodobnosťou predĺži dištančné vyučovanie na stredných školách, ktoré sa malo pôvodne skončiť v pondelok. Tento bod má na programe svojho piatkového zasadania, uviedol vo štvrtok podľa agentúry Reuters štátny tajomník ministerstva ľudských zdrojov zodpovedný za verejné školstvo Zoltán Maruzsa.

Maďarsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 3068 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 127 súvisiacich úmrtí prevažne starších a chronicky chorých osôb. Vyplýva to z údajov zverejnených vo štvrtok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V Maďarsku tak od začiatku pandémie evidujú 334 836 prípadov nákazy a 10 325 súvisiacich úmrtí. Aktívnych prípadov nákazy je 144 970.

S ochorením COVID-19 je hospitalizovaných 5387 pacientov, z ktorých 367 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z ochorenia sa zotavilo 179 541 osôb.

Od 26. decembra prebieha v Maďarsku očkovanie proti novému druhu koronavírusu vakcínou konzorcia Pfizer/BioNTech. Prví na rade sú zdravotnícki pracovníci, ktorých v súčasnosti očkujú na 25 miestach v nemocniciach. Postupne sa začína aj s očkovaním obyvateľov a pracovníkov opatrovateľských domovov.