Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Bitka rodinných klanov v Érde si vyžiadala jednu obeť a 12 zranených

Ilustračná snímka: Rendőrség - maďarská polícia. Foto: TASR – Ladislav Vallach

Políciu k bitke privolali po 20.00 h s tým, že na čerpacej stanici počuli krik a streľbu. Hliadka následne na mieste činu našla štyroch zranených, okolo ktorých bolo množstvo rozhádzaných predmetov.

Budapešť 31. júla (TASR) - Jedného mŕtveho a 12 zranených, z toho piatich ťažko, si vyžiadal vo štvrtok večer ozbrojený konflikt dvoch rodinných klanov na benzínovom čerpadle v maďarskom meste Érd ležiacom 20 kilometrov juhozápadne od Budapešti.

Informovala o tom v piatok polícia Peštianskej župy na mimoriadnej tlačovej konferencii, z ktorej odvysielala záznam komerčná televízia ATV na svojej stránke na Facebooku.

Políciu k bitke privolali po 20.00 h s tým, že na čerpacej stanici počuli krik a streľbu. Hliadka následne na mieste činu našla štyroch zranených, okolo ktorých bolo množstvo rozhádzaných predmetov. Poškodené boli aj viaceré autá.

Zo záznamov bezpečnostných kamier zverejnených políciou vyplýva, že najmenej troch ľudí autami zámerne zrazili. Pri masovej bitke prišiel o život 50-ročný muž, dvaja ľudia sú v kritickom stave, traja ďalší sú ťažko a siedmi ľahšie zranení.

Polícia Peštianskej a Fejérskej župy v spolupráci s policajnými zložkami z hlavného mesta zadržala v priebehu 12 hodín celkovo 13 účastníkov krvavého konfliktu. Dvanásť z nich je podozrivých zo skupinových výtržností za použitia zbraní a jeden z vraždy.

Polícia nevylúčila, že sú aj ďalší účastníci bitky, ktorí sa pri príchode policajtov mohli zamiešať medzi zákazníkov čerpacej stanice.

Bitka bola vyústením konfliktu dvoch rodín z Fejérskej a Peštianskej župy. Primátor Érdu László Csőzik pre mestský portál erdmost.hu povedal, že mesto nebude pôsobiskom zločineckých skupín či miestom krvavých účtov. V Érde v reakcii na bitku posilnili hliadky prostredníctvom pohotovostnej jednotky polície.