Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Koronavírusom sa v Maďarsku nakazilo ďalších 14 ľudí, nikto nezomrel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik vyjadril presvedčenie, že je možné zabrániť druhej vlne epidémie koronavírusu.

Budapešť 23. júla (TASR) – Nákazu novým druhom koronavírusu v Maďarsku potvrdili v uplynulých 24 hodinách 14 ľuďom. Celkový počet infikovaných tak v krajine stúpol na 4380.

Na ochorenie COVID-19 nezomrel za posledný deň nikto, počet obetí zostáva 596, vyplýva z údajov informačného servera vlády koronavirus.gov.hu zverejnených vo štvrtok.

Z ochorenia sa zotavilo už 3300 pacientov. Počet aktívnych prípadov nákazy naďalej klesá, vo štvrtok ich evidovali 484. V nemocniciach ošetrujú 76 chorých, štyria z nich sú napojení na pľúcnu ventiláciu.

Podľa expertov v Maďarsku netreba sprísniť epidemiologické opatrenia, ale možno by bolo dobré vrátiť sa k používaniu rúšok vo všetkých interiéroch. V súčasnosti je zakrytie tváre vyžadované v obchodoch a v prostriedkoch hromadnej dopravy.

Primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik vyjadril presvedčenie, že je možné zabrániť druhej vlne epidémie koronavírusu. „Na základe analýzy odpadovej vody je možné predpovedať očakávaný vývoj šírenia nákazy. V nadchádzajúcich dvoch týždňoch nehrozí väčšia vlna," zdôraznil v rozhovore pre komerčnú televíziu ATV.