Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zatiaľ nevidia dôvod na zavedenie zákazu vychádzania

Policajti kontrolujú cudzincovi doklady na uzavretom rakúsko-maďarskom hraničnom priechode pri Hegyeshalome 17. marca 2020. Maďarsko pre hrozbu šírenia nového koronavírusu SARS-CoV-2 zatvorilo svoje hranice. Foto: TASR/AP

Súčasné opatrenia sú podľa jeho vyjadrenia dostatočne účinné, čo však nevylučuje možnosť nariadiť zákaz vychádzania v budúcnosti.

Budapešť 18. marca (TASR) - Krízový štáb v Maďarsku zatiaľ v rámci opatrení proti šíreniu epidémie COVID-19 nenavrhne zaviesť zákaz vychádzania. Podľa spravodajského servera Life.hu to v stredu v Budapešti uviedol hovorca štábu Tibor Lakatos.

Súčasné opatrenia sú podľa jeho vyjadrenia dostatočne účinné, čo však nevylučuje možnosť nariadiť zákaz vychádzania v budúcnosti. Štáb nechce spôsobiť vážnejšie škody krokmi, ktoré by boli neadekvátne v udržaní šírenia infekcie novým druhom koronavírusu pod kontrolou, dodal Lakatos.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová vyhlásila, že ochorenie spôsobené novým koronavírusom už zaznamenali v každom maďarskom regióne. Počet potvrdených prípadov infekcie je v súčasnosti 58, jeden pacient na ochorenie COVID-19 zomrel, dvaja sa z neho vyliečili.

Polícia v uplynulých dňoch preverovala dodržiavanie domácej karantény v 5094 prípadoch, pričom niektorých ľudí kontrolovali aj viackrát, povedal Lakatos.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)