Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Migranti narušili dopravu. Jeden Pakistanec zomrel

Dievča sedí na diaľnici a chytá sa za chodidlo počas pochodu von z Budapešti 4. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Motoristi musia na niektorých úsekoch maďarských diaľnic M1 a M7 rátať dnes s pohybom migrantov, účastníkmi pochodu, ktorý sa vydal na cestu na Západ od Východnej železničnej stanice v Budapešti.

Budapešť 4. septembra (TASR) - Motoristi musia na niektorých úsekoch maďarských diaľnic M1 a M7 rátať dnes s pohybom migrantov, účastníkmi pochodu, ktorý sa vydal na cestu na Západ od Východnej železničnej stanice (Keleti pu.) v Budapešti. S odvolaním sa na maďarskú políciu i zdroje dopravného servisu Útinform o tom informovala tlačová agentúra MTI.



Cestná doprava je v dôsledku spomínaných udalostí spomalená aj na hlavnej ceste č.1 pri Budaörsi.

Plukovník László Balázs z Celoštátneho veliteľstva (maďarskej) polície (ORFK) uviedol, že muži zákona sa usilujú riešiť situáciu pokojne a permanentne udržiavajú kontakt s takmer 800 napredujúcimi migrantmi.



Skupina migrantov sa drží za ruky počas pochodu von z Budapešti 4. septembra 2015 po tom, ako sa rozhodli ísť pešo do Rakúska.
Foto: TASR/AP


Okolo 45-minútovú prestávku v prevádzke železničnej dopravy a následné omeškanie vlakov na trati Budapešť-Győr-Hegyeshalom (čo je hraničná obec na hraniciach s Rakúskom neďaleko Bratislavy-pozn.TASR) si dnes popoludní vynútil policajný zásah.

S odvolaním sa na dispečing Maďarských štátnych železníc (MÁV) o tom informovala tlačová agentúra MTI.

Členov skupiny 64 migrantov, ktorí dnes utiekli zo záchytného tábora neďaleko mesta Bicske západne od Budapešti, medzičasom identifikovali ako 63 občanov Afganistanu a jedného Pakistanca. Medzi týmito naďalej hľadanými osobami sú aj viaceré rodiny.

Práve z Bicske prišla dnes informácia o úmrtí jedného z migrantov, občana Pakistanu vo veku 51 rokov.

Nešťastníkovi, ktorý skolaboval, nepomohli ani prítomní záchranári, ktorí mu poskytovali prvú pomoc pri koľajisku a 50 minút sa ho pokúšali vrátiť do života, avšak márne. O presnej príčine smrti bude známe viac až po obhliadke tela zosnulého. Muž bol v skupine asi 350 migrantov, ktorí dnes utiekli z miestneho zberného tábora, informovala maďarská polícia.

Skupina migrantov kráča von z Budapešti 4. septembra 2015 po tom, ako sa rozhodli ísť pešo do Rakúska.
Foto: TASR/AP


Skupina migrantov kráča von z Budapešti 4. septembra 2015 po tom, ako sa rozhodli ísť pešo do Rakúska.
Foto: TASR/AP


Skupina migrantov kráča po diaľnici pri Budapešti 4. septembra 2015 po tom, ako sa rozhodli ísť pešo do Rakúska. Stovky migrantov sa dnes vydali pešo z budapeštianskej Východnej železničnej stanice s vyhlásením, že smerujú do Rakúska. Migranti vyrazili pešo z hlavnej železničnej stanice v Budapešti po tom, ako sa nemohli dostať na vlaky k rakúskej hranici. Maďarsko vo štvrtok zrušilo všetky vlaky do západnej Európy. Obzvlášť dôležité zostávajú dve hlavné imigračné trasy - cez centrálne Stredomorie z Líbye na juh Talianska a potom cez východné Stredomorie z Turecka do Grécka.
Foto: TASR/AP


Skupina migrantov kráča von z Budapešti 4. septembra 2015 po tom, ako sa rozhodli ísť pešo do Rakúska.
Foto: TASR/AP