Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Chaos na maďarskej diaľnici spôsobil dezorientovaný slovenský vodič

Na snímke dopravná zápcha. Foto: TASR/AP

Po vyvedení vozidla na odpočívadlo hliadka zistila, že vodič nebol priestorovo ani v časovo zorientovaný, preto k nemu zavolali záchranárov.

Budapešť 14. januára (TASR) - Nevyspytateľnou a pomalou jazdou vo vnútornom jazdnom pruhu diaľnice M1 spôsobil v pondelok v oblasti severomaďrského mesta Tatabánya starší občan Slovenskej republiky niekoľko kilometrov dlhú dopravnú zápchu. Vodiča polícia vyviedla na odpočívadlo a vzhľadom na to, že sa správal nepríčetne, ho odovzdala záchrannej službe.

Podľa utorňajšej informácie polície Komárňansko-ostrihomskej župy policajtom o 17.44 h oznámili, že vo vnútornom pruhu diaľnice smerom do Budapešti jazdí osobné auto nevyspytateľným spôsobom a rýchlosťou iba 30 - 40 kilometrov za hodinu. Za ním sa vytvoril dlhý rad vozidiel.

Policajná hliadka sa vydala za autom, ktorého vodič ale nereagoval na jej výzvu. Policajti ho predbehli a spomaľovaním prinútili k zastaveniu. Za volantom sedel 79-ročný Slovák, ktorý tvrdil, že cieľom jeho cesty je Bratislava.

Po vyvedení vozidla na odpočívadlo hliadka zistila, že vodič nebol priestorovo ani v časovo zorientovaný, preto k nemu zavolali záchranárov. Tí ho po vyšetrení vzali do nemocnice.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)