Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Obeťou útoku nožom v Budapešti je 29-ročný policajt

Fotografia policajta Pétera Baumanna sa nachádza pri sviečkach, ktoré horia na policajnom riaditeľstve v Budapešti v piatok 13. januára 2023. Foto: TASR/AP

Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda) na ulici Lecke. Políciu privolal sused po 22.00 h.

Budapešť 13. januára (TASR) - Obeťou muža, ktorý vo štvrtok večer v Budapešti zaútočil nožom na troch členov policajnej hliadky, je 29-ročný policajt Péter Baumann. V piatok to oznámila maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"S hlbokým zármutkom zdieľame bolesť rodiny zosnulého kolegu. Nadstrážmajster by mal vo februári 30 rokov," píše polícia.

Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda) na ulici Lecke. Políciu privolal sused po 22.00 h.

Pri pokuse o zadržanie muž vytiahol nôž, pobodal troch policajtov a snažil sa utiecť. Na ulici ho po neuposlúchnutí výzvy a varovnom výstrele strelil do nohy ďalší policajt.

Záchranári troch zranených policajtov i postreleného útočníka previezli do nemocnice. Jeden z policajtov v nemocnici zraneniam podľahol.

Na policajné budovy v Maďarsku vyvesili čierne vlajky a čierne stuhy sú aj na služobných vozidlách polície.

Maďarský premiér Viktor Orbán pre štátnu rozhlasovú stanicu v piatok uviedol, že maďarská vláda poskytne rodine zabitého policajta pomoc.


(spravodajca TASR Ladislav Vallach)