Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Po dosiahnutí 5,5 milióna zaočkovaných zruší Maďarsko povinné rúška

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vakcínu proti covidu podali už vyše 5,44 milióna ľuďom, z ktorých 4,66 milióna dostalo obe potrebné dávky očkovacej látky.

Budapešť 24. júna (TASR) - Po dosiahnutí 5,5 milióna zaočkovaných vakcínou proti novému druhu koronavírusu zrušia v Maďarsku povinnosť nosenia rúšok. Podľa spravodajského servera liner.hu o tom rozhodla vo štvrtok vláda.

Šéf úradu vlády Gergely Gulyás na tlačovej konferencii po rokovaní kabinetu spresnil, že ani v interiéroch už nebudú povinné rúška a potvrdenie o očkovaní či prekonaní covidu sa nebude vyžadovať ani v hoteloch, reštauráciách či na kúpaliskách. Takýto doklad však bude nutný ešte v nočných kluboch a na masových podujatiach.

"Dnes dosiahneme 5,45 milióna zaočkovaných, ďalší vývoj už bude závisieť od toho, koľko ľudí sa ešte zaočkuje a kedy si nechajú podať prvú dávku niektorej z vakcín," dodal Gulyás.

Podľa jeho slov najneskôr v júli bude musieť aj Maďarsko prijať a vydávať európsky očkovací pas.

Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 69 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím sa celkový počet infikovaných zaznamenaných od vypuknutia koronavírusovej pandémie zvýšil na 807.844. Počet obetí pandémie v Maďarsku dosiahol 29.972, pričom z covidu sa dosiaľ zotavilo 736.854 osôb.

Vakcínu proti covidu podali už vyše 5,44 milióna ľuďom, z ktorých 4,66 milióna dostalo obe potrebné dávky očkovacej látky.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)