Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku môžu po konzultácii s lekárom podávať už štvrtú dávku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Minister rezortu ľudských zdrojov Miklós Kásler pred niekoľkými dňami povedal, že pri ochrane pred nákazou bude potrebná aj štvrtá dávka očkovacej látky.

Budapešť 13. januára (TASR) - Po konzultácii s lekárom môže v Maďarsku dostať ktokoľvek už aj štvrtú dávku očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19. Príslušné nariadenie bude zverejnené ešte tento týždeň. Oznámil to vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás. Dodal, že zdravotníci sa zatiaľ štvrtou dávkou nebudú musieť povinne očkovať.

Minister rezortu ľudských zdrojov Miklós Kásler pred niekoľkými dňami povedal, že pri ochrane pred nákazou bude potrebná aj štvrtá dávka očkovacej látky, uviedla na svojej webstránke komerčná rozhlasová stanice Klubrádió. Premiér Viktor Orbán pritom vlani v decembri vyhlásil, že by sa nerád nechal očkovať štvrtýkrát.

Proti covidu je v takmer desaťmiliónovom Maďarsku zaočkovaných už takmer 6,3 milióna ľudí, za uplynulý týždeň ich pribudlo 26.000. Dve dávky vakcíny podali vyše šiestim miliónom, z ktorých aj tretiu dávku už dostalo 3.306.370 osôb.

spravodajca TASR Ladislav Vallach