Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na maďarskej diaľnici, ktorú zasiahla prachová búrka, obnovili dopravu

Na snímke hasiči zasahujú pri hromadnej nehode, ku ktorej došlo v prachovej búrke na severomaďarskej diaľnici M1 v sobotu 11. marca 2023. Foto: TASR/DUNA/MTI- Peter Lakatos

Polícia v nedeľu uviedla, že pri nehode sa zrazilo 41 vozidiel vrátanie piatich kamiónov. Jeden človek zomrel, poranenia utrpelo 39 ľudí.

Budapešť 14. marca (TASR) - Na severomaďarskej diaľnici M1 v smere na Hegyeshalom obnovili poškodenú cestu na mieste sobotňajšej hromadnej nehody, čím sa doprava na danom úseku znormalizovala. V pondelok večer to oznámila agentúra MTI, informuje spravodajca TASR.

Cestári opravili povrch vozovky i poškodené zvodidlá, diaľnica je už zjazdná v celej šírke.

Polícia v nedeľu uviedla, že pri nehode sa zrazilo 41 vozidiel vrátanie piatich kamiónov. Jeden človek zomrel, poranenia utrpelo 39 ľudí. Dvaja z nich sú v ohrození života, 12 ľudí sa zranilo ťažko a 25 osôb utrpelo ľahšie poranenia.

Autá smerujúce po diaľnici na západ sa zrazili minulú sobotu o 14.25 h v oblasti obce Herceghalom, asi 27 kilometrov od Budapešti. Jeden z kamiónov prerazil zvodidlá a prešiel do protismeru. Pri nehode zhorelo 19 vozidiel.

Do zásahu nasadili záchranári štyri vrtuľníky a 16 sanitiek. Zranených odviezli do nemocníc miest Győr, Tatabánya, Székesfehérvár a Budapešť.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)