Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pochovali 20-ročnú hádzanárku, ktorú zrazil nadrogovaný Slovák

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podozrivý sa minulý týždeň v stredu priznal, že pred jazdou užil štyri druhy omamných látok, avšak na priebeh nehôd si spomínal iba čiastočne.

Budapešť 14. októbra (TASR) - V západomaďarskom mestečku Jánossomorja pochovali v stredu 20-ročnú hádzanárku, ktorú nadránom 4. októbra zrazil občan SR riadiaci vozidlo pod vplyvom drog. Informovala o tom komerčná televízna stanica TV2.

Vyšetrovací sudca okresného súdu v Győri nariadil vziať do väzby vodiča ešte minulý štvrtok. Ten po prvej nehode, pri ktorej na mieste podľahla ťažkým zraneniam mladá športovkyňa, o necelú hodinu neskôr zrazil v neďalekom meste Mosonmagyaróvár aj otca dvoch detí.

Zranený 35-ročný muž utrpel poranenia lebky a zlomeninu chrbtice. Absolvoval neurochirurgický zákrok a jeho stav je aj v dôsledku vnútorného krvácania kritický. Cyklista podľa informácií TV2 leží ešte stále v umelom spánku v győrskej nemocnici.

Súd pripomenul, že v prípade občana SR hrozí recidíva, pretože bol už trikrát trestne stíhaný v zahraničí. Z výkonu trestu na Slovensku sa naposledy dostal na slobodu 29. septembra a prebieha voči nemu trestné stíhanie aj v inej veci.

Podozrivý sa minulý týždeň v stredu priznal, že pred jazdou užil štyri druhy omamných látok, avšak na priebeh nehôd si spomínal iba čiastočne.

Vodič z miesta činu v oboch prípadoch ušiel bez zastavenia a poskytnutia pomoci. Maďarská polícia ho zadržala v pondelok napoludnie. Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej župy ho začala trestne stíhať pre spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti a pre neposkytnutie pomoci.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)