Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Maďarská polícia našla piatu obeť sobotňajšej zrážky lodí

Záchranári na člne pátrajú po obetiach nehody lodí v severnej časti Budapešti. Foto: FOTO TASR/DUNA/MTI/Peter Lakatos

Motorový čln s ôsmimi osobami sa plavil veľkou rýchlosťou po Dunaji, keď vrazil do výletnej lode.

Budapešť 24. mája (TASR) - Maďarská polícia intenzívne pátra po nezvestných po minulotýždňovej tragickej zrážke na Dunaji pri obci Verőce na severe krajiny, pričom v piatok našla telo piatej obete. S odvolaním sa na status Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK) na Facebooku o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Telo 39-ročného muža vytiahli z Dunaja pri meste Göd 25 kilometrov severne od Budapešti. Po ďalšej nezvestnej žene a nezvestnom mužovi ďalej pátrajú.

Minulú sobotu o 22.00 h narazil na Dunaji pri Verőce motorový čln do výletnej lode Heidelberg. Motorový čln s ôsmimi osobami sa plavil veľkou rýchlosťou a menil nepredvídateľne smer po celej šírke rieky, keď vrazil do výletnej lode. Podľa výsledkov vyšetrovania čln riadil muž pod vplyvom alkoholu.

Po nehode z rieky s ťažkými zraneniami vyplával na breh občan Talianska. Telá prvých dvoch obetí našli ešte v sobotu, v stredu vytiahli z Dunaja telo 19-ročného muža a vo štvrtok objavili štvrtú obeť, ktorou je 28-ročná žena.

Kapitána výletnej lode, ktorý je českým občanom s bydliskom na Slovensku, zadržala polícia a vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci. K týmto obvineniam podozrivý odmietol vypovedať a voči podozreniu podal sťažnosť.