Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Maďarská polícia pokračuje v kontrole dodržiavania opatrení

Policajti s ochrannými rúškami na tvári používajú dron na kontrolu ľudí počas obmedzenia pohybu v rámci veľkonočného dlhého víkendu v maďarskom meste Szolnok v utorok 14. apríla 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zákaz vychádzania či zákaz zhromažďovania porušilo v uvedenom čase 325 osôb.

Budapešť 17. februára (TASR) - Maďarskí policajti riešili v utorok 142 prípadov, keď ľudia v rámci opatrení v boji proti šíreniu nového druhu koronavírusu porušili povinnosť nosenia rúška. Informoval o tom v stredu v Budapešti zástupca šéfa pohotovostného centra operačného štábu vlády Róbert Kiss.

Podľa spravodajského servera Infostart.hu Kiss ďalej oznámil, že hliadky v uplynulých 24 hodinách nezistili nijaké porušenie zákazu zdržiavania sa v reštauračných zariadeniach.

Zákaz vychádzania či zákaz zhromažďovania však porušilo v uvedenom čase 325 osôb.

Príslušné úrady nariadili v utorok povinnú domácu karanténu v 3051 prípadoch. Celkový počet osôb v domácej karanténe dosiahol 18.205, z nich 2176 má polícia pod kontrolou prostredníctvom mobilného telefónu, dodal zástupca.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 1548 nakazených novým druhom koronavírusu a 94 prípadov úmrtia súvisiacich s ochorením COVID-19. Od vypuknutia koronavírusovej pandémie evidujú na území celého štátu dovedna 391.170 infikovaných a 13.931 úmrtí.


spravodajca TASR Ladislav Vallach