Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Maďarsko predĺži stav núdze do 1. júna 2022

Chodci s ochrannými rúškami kráčajú ulicami Budapešti, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 3575 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 195 pacientov.

Budapešť 14. decembra (TASR) - Poslanci maďarského parlamentu rozhodli v utorok o predĺžení epidemického núdzového stavu do 1. júna 2022. Návrh predložený šéfom úradu vlády Gergelyom Gulyásom podporilo 133 poslancov, dvaja boli proti a jeden sa zdržal hlasovania, informovala agentúra MTI.

Aktuálna epidemická pohotovosť a súčasne aj stav zdravotnej núdze, ktoré boli vyhlásené ešte vlani, mali po viacerých predlžovaniach platiť do konca tohto roka.

Štátny tajomník úradu vlády István György v rozprave zdôraznil, že tento krok neovplyvní aprílové či májové parlamentné voľby a nebráni ani celoštátnym ľudovým hlasovaniam.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 3575 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 195 pacientov. Počet obetí koronavírusovej pandémie stúpol na 37.079 a počet potvrdených prípadov infekcie na 1.202.514. Zaočkovaných proti covidu je takmer 6,2 milióna ľudí, dve dávky dostalo 5,9 milióna a tretiu dávku viac ako tri milióny ľudí.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)