Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri hraniciach so Srbskom zadržali 102 migrantov a dvoch prevádzačov

Africkí migranti sa zhromažďujú na palube španielskej záchrannej lode NGO Proactiva Open Arms po tom, ako ich zachránili 21. decembra v Stredozemnom mori pri pobreží Líbye, pred ich vylodením v prístave Crinavis v španielskom meste Algeciras 28. decembra 2018. Foto: TASR/AP

V katastri obce Nagybaracska policajná hliadka kontrolovala osobné autá s rakúskym a rumunským evidenčným číslom.

Budapešť 25. februára (TASR) - Maďarskí policajti a vojaci v Báčsko-malokumánskej župe zadržali v priebehu pondelka pri hraniciach so Srbskom celkovo 102 ilegálnych migrantov a dvoch prevádzačov. Informovala o tom v utorok župná polícia na stránke police.hu.

V prihraničných obciach Hercegszántó, Bácsszőlős a Tompa zadržali v desiatich prípadoch 92 narušiteľov hraníc bez dokladov, ktorí o sebe tvrdili, že sú občanmi Sýrie, Afganistanu či Iraku.

V katastri obce Nagybaracska policajná hliadka kontrolovala osobné autá s rakúskym a rumunským evidenčným číslom. Vo vozidlách bolo po päť Sýrčanov, ktorí sa na územie Maďarska dostali ilegálne. Vodiči ich z Maďarska mali odviezť do západnej Európy.

Všetkých zadržaných migrantov polícia v súlade s platným právnym poriadkom priviedla k dočasnej bezpečnostnej hraničnej bráne, z ktorej sa môžu vrátiť na druhú stranu hranice. Dvoch vodičov podozrivých z trestného činu prevádzačstva zadržali.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)