Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku počet aktuálne nakazených koronavírusom klesá

Na archívnej snímke prestavba výstaviska, v ktorom sa zriadi dočasná nemocnica počas pandémie koronavírusu v Budapešti. Foto: TASR/AP

V Maďarsku stále platí stav epidemiologickej pohotovosti, v rámci ktorého zaviedli 15. júla sprísnenie hraničných kontrol s cieľom zamedziť zavlečenie koronavírusu.

Budapešť 22. júla (TASR) – Počet aktuálne nakazených novým druhom koronavírusu v Maďarsku naďalej klesá, v stredu ich evidovali 437. Za uplynulých 24 hodín potvrdili nákazu 19-tim osobám, čím celkový počet infikovaných dosiahol 4366.

Z aktuálnych údajov vládneho informačného servera koronavirus.gov.hu ďalej vyplýva, že počet obetí ochorenia COVID-19, ktoré je spôsobované uvedeným koronavírusom SARS-CoV-2, zostáva 596. Za posledný deň nikto z infikovaných nezomrel.

Z ochorenia sa zotavilo 3283 pacientov. V nemocniciach ošetrujú 76 chorých, z nich sú štyria napojení na pľúcnu ventiláciu.

V Maďarsku stále platí stav epidemiologickej pohotovosti, v rámci ktorého zaviedli 15. júla sprísnenie hraničných kontrol s cieľom zamedziť zavlečenie koronavírusu. Od zavedenia tohto opatrenia stúpa počet ľudí v povinnej domácej karanténe. Z pondelňajších 5710 ich počet v stredu narástol na 6553.