Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku pribudlo šesť nakazených koronavírusom, nikto nezomrel

Zdravotná sestra v ochrannom odeve sa stará o pacientov s ochorením Covid-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti počas nočnej smeny 28. apríla 2020 v Budapešti. Foto: TASR/AP

Počet obetí ochorenia COVID-19 zostáva na hodnote 589.

Budapešť 6. júla (TASR) - V uplynulých 24 hodinách pribudlo v Maďarsku šesť nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, ochoreniu COVID-19 však nepodľahol nikto, uviedol v pondelok vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

Päť zo šiestich infikovaných pochádza z Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy, kde už v nedeľu zaznamenali mierny nárast prípadov nákazy. V Budapešti a v Peštianskej župe nových nakazených nezaznamenali.

Celkový počet nákazy koronavírusom dosiahol 4189, pričom od začiatku júna evidujú trvale nízky počet nových prípadov, minulý týždeň pribudlo denne v priemere šesť infikovaných.

Počet obetí ochorenia COVID-19 zostáva na hodnote 589. Z ochorenia sa vyliečilo 2860 pacientov. Aktuálne je nakazených 740 osôb, v nemocnici ošetrujú 144 chorých, z nich osem je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)