Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Šéf úradu vlády je v karanténe po kontakte s nakazeným členom Fideszu

Podpredseda maďarského zákonodarného zboru Gergely Gulyás, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

V Maďarsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 91 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu.

Budapešť 27. augusta (TASR) - Šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás a jeho zástupca Balázs Orbán sú v domácej karanténe. Obaja sa totiž stretli s predstaviteľom vládnucej strany Fidesz, ktorého pozitívne testovali na nový druh koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na maďarské médiá.

Gergely Gulyás a Balázsom Orbánom sa totiž nedávno zúčastnili na záhradnej párty, na ktorú prišiel aj šéf komunikačného oddelenia Fideszu István Hollik. Tomu neskôr potvrdili pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2.

V súvislosti s Hollikovým ochorením došlo k zrušeniu konferencie Tranzit, ktorá sa mala konať počas nadchádzajúceho víkendu v obci Tihany pri Balatone. Na podujatí mal s prejavom vystúpiť aj maďarský premiér Viktor Orbán. Hollik bol členom organizačného výboru tohto podujatia.

V Maďarsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 91 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Je to najvyšší denný nárast od 24. apríla, keď v krajine pribudlo 99 nových prípadov nákazy.

Maďarská vláda v piatok rozhodne o ďalších opatreniach na zamedzenie šírenia vírusu. V súčasnosti je vo všetkých uzavretých priestoroch — s výnimkou reštaurácií — povinné nosenie rúšok a dodržiavanie odstupu.