Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Silný vietor spôsobil v Maďarsku problémy v železničnej doprave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Meteorológovia vydali aj na dnes varovanie druhého stupňa pred silným vetrom pre územia Budapešti, Peštianskej, Báčsko-malokumánskej, Fejérskej, Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej a Novohradskej župy.

Budapešť 11. marca (TASR) - Silný vietor na severe Maďarska vyvracal stromy a trhal elektrické vedenia. V oblasti Dunajského oblúka museli v pondelok ráno prerušiť železničnú dopravu na viacerých tratiach, informovala agentúra MTI.

Podľa hovorcu železníc Imreho Kavalecza sa obmedzenia a meškania týkali tratí Budapešť-Veresegyház-Vacov, Budapešť-Vacov-Szob a Vacov-Balážské Ďarmoty.

Vo Veszpréme silný vietor strhol obrovské premietacie plátno z budovy v blízkosti autobusovej stanice, polícia preto na niekoľko hodín zastavila dopravu na priľahlej ulici.

Meteorológovia vydali aj na pondelok varovanie druhého stupňa pred silným vetrom pre územia Budapešti, Peštianskej, Báčsko-malokumánskej, Fejérskej, Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej a Novohradskej župy.

V Békešskej, Boršodsko-abovsko-zemplínskej, Čongrádskej, Rábsko-mošonsko-šopronskej, Hajducko-biharskej, Hevešskej, Komárom-ostrihomskej, Šomodskej, Sabolčsko-satmársko-berežskej, Tolnianskej a Veszprémskej župe platí prvý stupeň výstrahy.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach