Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Skupina Maďarov evakuovaná z Afganistanu je už vo Frankfurte

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Títo občania Maďarska sú už v bezpečí a zrejme ešte tento deň v menších skupinkách priletia do Budapešti, povedal štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Levente Magyar.

Budapešť 19. augusta (TASR) - Skupina 26 občanov Maďarska, ktorá zaisťovala ochranu holandského veľvyslanectva v Kábule a v utorok ju evakuovali z Afganistanu, vo štvrtok nadránom priletela do nemeckého Frankfurtu nad Mohanom. Informoval o tom v Budapešti štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Levente Magyar.

Podľa agentúry MTI povedal, že títo občania Maďarska sú už v bezpečí a zrejme ešte tento deň v menších skupinkách priletia do Budapešti.

Takisto vo štvrtok nadránom odleteli z Maďarska lietadlá, smerujúce cez Uzbekistan do Kábulu, aby odtiaľ odviezli zvyšných maďarských civilistov a Afgancov, ktorí predtým pomáhali maďarským účastníkom vojenskej misie, dodal Magyar.

Uvedenú skupinu 26 maďarských občanov v utorok evakuovali z Kábulu do Taškentu vojenskí spojenci Maďarska, informovalo maďarské ministerstvo zahraničných vecí.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)