Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Slovák podozrivý z vrážd v Maďarsku zostáva vo väzbe do 17. novembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muž je podozrivý z vraždy 68-ročnej slovenskej občianky vlani 14. mája v Ostrihome. Deň predtým v Štúrove mal zavraždiť aj dôchodcu, u ktorého býval.

Budapešť 14. septembra (TASR) - Občan Slovenskej republiky Lóránt H., ktorý je podozrivý z dvoch vrážd v máji 2021, zostáva vo vyšetrovacej väzbe do 17. novembra. Súd v severomaďarskom meste Tatabánya stredajší verdikt zverejnil na svojej webovej stránke, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Podľa súdu hrozí útek podozrivého a vyhýbanie sa vyšetrovaniu. Jeho väzobné stíhanie preto už tretíkrát predĺžili. Rozhodnutie je právoplatné.

Súdny znalec z odboru psychológie 11. mája uznal podozrivého za príčetného. Súd v Tatabányi mu vtedy predĺžil vyšetrovaciu väzbu o dva mesiace.

Muž je podozrivý z vraždy 68-ročnej slovenskej občianky vlani 14. mája v Ostrihome. Deň predtým v Štúrove mal zavraždiť aj dôchodcu, u ktorého býval. Jeho mŕtve telo mal hodiť do studne a potom podpáliť dom. V čase oboch vrážd bol pod vplyvom drog. K vražde v Maďarsku sa priznal, vraždu na slovenskom území popiera.

Nález tela mŕtvej ženy v priekope v Ostrihome nahlásili polícii 14. mája 2021. Lekárska obhliadka potvrdila, že zomrela cudzím zavinením. Maďarskí vyšetrovatelia v krátkom čase identifikovali a vypátrali 24-ročného Lóránta H. Ešte v ten istý večer ho zadržali na ostrihomskom Námestí aradských mučeníkov.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)