Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarského štátneho tajomníka Pála Völner podozrievajú z korupcie

Na archívnej snímke z 24. júna 2011 štátny tajomník maďarského ministerstva spravodlivosti Pál Völner. Foto: TASR - František Iván

Generálna prokuratúra iniciovala proces zbavenia Völnera poslaneckej imunity.

Budapešť 7. decembra (TASR) - Štátny tajomník maďarského ministerstva spravodlivosti Pál Völner, ktorý je poslancom parlamentu za vládnucu stranu Fidesz, čelí podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Informoval o tom v utorok spravodajský server telex.hu s odvolaním sa na správu generálnej prokuratúry.

Podľa prokuratúry sa v rámci vyšetrovania Ústrednej vyšetrovacej prokuratúry objavilo opodstatnené podozrenie, že Völner dostával pravidelne dlhšiu dobu sumu vo výške dvoch až piatich miliónov forintov (od 5488 do 13.720 eur) od predsedu Zboru maďarských súdnych exekútorov za vybavovanie konkrétnych prípadov, pričom zneužil dozornú, úradnú a riadiacu právomoc.

Generálna prokuratúra iniciovala proces zbavenia Völnera poslaneckej imunity.

V celom prípade, ktorý sa týka podozrenia z organizovaného trestného činu, je v súčasnosti 12 podozrivých, z nich ôsmi sú exekútori a jeden zástupca exekútora. Šesť podozrivých bolo vzatých do väzby, jeden je pod vyšetrovacím dozorom.

spravodajca TASR Ladislav Vallach