Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Budapešti hasiči uhasili mohutný požiar skladu s elektronikou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DUNA/ MTI - Attila Taipusz

Plamene ohrozovali aj susednú kancelársku budovu.

Budapešť 13. júna (TASR) - Maďarským hasičom sa v stredu popoludní podarilo uhasiť požiar, ktorý dopoludnia zachvátil sklad elektroniky v XIII. budapeštianskom obvode. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej nikto nebol zranený.

Hovorca riaditeľstva úradu civilnej ochrany hlavného mesta Máté Kisdy uviedol, že podvečer hasiči ešte pracovali na úplnom uhasení požiaru. Oheň sa nerozšíril na okolité budovy.

Do zásahu nasadili vyše 50 hasičov, medzi nimi boli okrem profesionálnych hasičov z Budapešti aj dobrovoľní požiarnici z mestskej časti Zugló.

Požiar zachvátil sklad techniky s rozlohou 3000 štvorcových metrov na rohu ulíc Frangepán, Béke a Hajdú. Z budovy, z ktorej sa valil hustý čierny dym, sa podarilo všetkých ľudí evakuovať. Hasiči oheň hasili aj zo susedných striech. Plamene ohrozovali aj priľahlú kancelársku budovu, odkiaľ tiež evakuovali zamestnancov. Sklad a budovy v okolí muselo opustiť dočasne niekoľko stoviek ľudí.

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Polícia uviedla, že začala trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre podozrenie z poškodzovania cudzieho majetku.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach